Cykelsemester i Alsace

Vingårdar & romantik 8 dagar / 7 nätter

Strasbourg panorama

Alsace är en region i Frankrike vid gränsen mot Tyskland mellan Schweiz och Luxemburg. Området anses vara perfekt för cykling eftersom det här finns fler cykelvägar än någon annanstans i Frankrike. Vi erbjuder en intressant och omväxlande cykeltur genom Alsace. Du cyklar på lågt trafikerade vägar och cykelvägar mot sevärdheterna som möter dig längs vägen. Allt du behöver göra är att cykla och njuta, resten tar vi hand om. 

Nivå: 

Nivå 3

från 5990 :-
boka här

Resan

Strasbourg

Dag 1. Egen resa till Strasbourg 

Den fantastiska arkitekturen och de stilla floderna genom staden har gett Strasbourg smeknamnet Frankrikes Venedig. Staden är säte för flera internationellt ansedda kulturinrättningar, både inom musik och teater, och du får tillfälle till en promenad genom staden. 
Övernattning i Strasbourg.

Skylt på vägen mot Sëlestat

Dag 2. Strasbourg - Sélestat ca. 25 / 35 / 55 km

Du lämnar Strasbourg längs Rhône-Rhen-kanalen, som leder dig längs sin mycket vackra cykelväg in i hjärtat av Ried. 
Övernattning i Sélestat.

Ried

Dag 3. Sélestat - Colmar ca. 38 / 58 / 68 km

Du kommer att cykla genom landskapet Ried, som är rikt på byar, vattenlevande växter, djur och galleriskog. Till Colmar, vinhuvudstaden i Alsace och konstens stad, anländer du på cykelvägen längs kanalen. 
Övernattning i Colmar.

Guebwiller

Dag 4. Colmar - Guebwiller ca. 33 km  

Du får möjlighet till en rundtur i Colmar. Sedan tar du dig via cykelvägar och små och smala gator till Guebwiller, som ligger inbäddat vid foten av bergsmassivet Vogeserna. 
Övernattning i Guebwiller.

By i Alsace

Dag 5. Guebwiller - Riquewihr ca. 46 km  

Du cyklar genom byarna Eguisheim, Turckheim, Kaysersberg och Riquewihr, som hör till de vackraste och mest kända på vinvägen.  
Övernattning i Riquewihr.

 Obernai

Dag 6. Riquewihr - Obernai ca. 49 km

Längs vinvägen kommer du att upptäcka byarna Barr, Andlau med sin klosterkyrka, Bergheim, Ribeauvillé och Hunawihr. Många välkända vinerier väntar på dig längs vägen. Obernai är en pittoresk och välbevarad småstad med många välbevarade korsvirkeshus. Här tillverkas både vin och öl, och Kronenbourg-bryggeriet ligger utanför staden. Många besökare kommer hit just för att smaka de lokalt producerade dryckerna.    
Övernattning i Obernai. 

Strasbourg

Dag 7. Obernai - Strasbourg ca. 37 km 

I utkanten av Obernai ligger berget Mont Sainte-Odile som är uppkallat efter helgonet som enligt legenden upprättade ett kloster på berget och som anses vara hela Alsaces beskyddare. Härifrån kan du njuta av utsikten över vinlandet och bergen Vogeserna. I Rosheim finns ett av den romerska arkitekturens mästerverk, St. Pierre- och Paulskyrkan från 1100-talet. Du fortsätter förbi Avolsheim och längs Bruche-kanalen till Strasbourg.

Strasbourg

Dag 8. Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din Alsace-cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.