Cykelsemester i Ungern

En kort cykelresa längs Donau till Budapest 5 dagar / 4 nätter

Budapest panorama

På denna cykeltur kommer du att utforska strandskogar, orörda byar och förtrollande städer. Och förstås metropolen Budapest. Reliker från romartiden finns på romerska fortet Kelemantia. Du kommer att upptäcka en mängd flora och fauna i flodens skogar. De små byarna som du kommer att passera har behållit sin ursprungliga charm. För att inte nämna de många slotten som stolt tronar bredvid Donau. Men även de små städerna längs rutten har sin speciella charm, och dess välbevarade gamla stadsdelar inbjuder till promenader och njutning. Med andra ord: En cykeltur som kommer att älskas av alla. 

Nivå: 

Nivå 3

från 3290 :-
boka här

Resan

Györ

Dag 1. Egen resa till Györ

Egen resa till Györ. Du bör ta dig tid till att besöka Györ. I staden finns många sevärdheter, bland annat en gammal stadsdel från barocktiden.
Övernattning i Györ.

 

Komárom

Dag 2. Györ - Komárom ca. 55 km

Du når snart ungerska Böny. Därifrån för dig en ruttvariant till Bábolna, en mycket trevlig stad med vacker stadskärna. Det i staden belägna Nationalstuteriet är känt långt utanför stadens gränser. I den vackra innergården föds kapplöpningshästarna upp. Den sista delen av etappen leder dig tillbaka till Donau, innan du när den delade staden Komárom / Komárno. På kvällen kan du koppla av i spa-badet.
Övernattning i Komárom.

Esztergom

Dag 3. Komárom - Visegrád ca. 56 km + båtresa

Dagens etapp går nära floden i den platta Donaudalen. Du passerar en mängd olika byar och ser vingårdarna i fjärran. Vana cyklister kan cykla över Tata. Denna rutt innehåller ett antal uppförsbackar och kräver en viss kondition. Historieintresserade bör planera in tid för ett besök av det romerska fortet Kelemantia som ligger längs vägen. Dagens höjdpunkt är Esztergom, även känt som "Ungerns Rom". Stadsbilden domineras av basilikan, som är Ungerns största kyrka. De sista kilometrarna av din dagens etapp åker du på ett Donau-fartyg, varifrån du kan beundra den omgivande landsbygden. Den så kallade "Donau-kröken" är en av de vackraste regionerna längs resan (Obs båten går inte i april, september, oktober samt på måndagar; du erhåller då en tågbiljett i stället). 
Övernattning i Visegrád.

Båtresa till Budapest

Dag 4. Visegrád - Budapest ca. 56 km 

Kungapalatset och borgen i Visegrád kommer att förtrolla dig, och friluftsmuseet Skanzen och Szentendres barocka stadskärna inbjuder till en angenäm vistelse. Den första delen av cykelturen tar dig tillbaka till natursköna Donaukröken. Snart når du den ungerska huvudstaden, där du under en kvällspromenad kan låta resans många intryck passera revy. 
Övernattning i Budapest.

Cykling i Budapest

Dag 5. Hemresa eller extradagar 

I den ungerska huvudstaden finns mycket att upptäcka. Vi bokar gärna in extra dagar åt dig.