München - Innsbruck på cykel

Från Hofbräuhaus till den majestätiska staden i Alperna 7 dagar / 6 nätter

Cyklist i Alperna

Höga berg, djupa raviner: Från Bayern till Tyrolen. Från cykelsadeln får du uppleva underbara bergslandskap, formidabla fästningar och imponerande kloster. Den underbara dalen Zillertal, det kristallklara vattnet i sjöar och den turkosblåa Isar kommer att förtrolla dig. Floden Inn slingrar sig under din sista etapp genom Österrikes bergigaste förbundsland. Här kan du vila på e av de många traditionella restaurangerna och övertyga dig själv om den berömda gästfriheten. Imponerande berg, ren luft, rena vattendrag och framför allt gemytet - det är vad Bayern och Tyrolen har gemensamt!

Nivå:

Nivå 2

 

från 6290 :-
boka här

Resan

München

Dag 1. Egen resa till München 

I Bayerns huvudstad finns gott om sevärdheter såsom Englischer Garten, Rådhuset, Frauenkirche som är en av Münchens mest kända byggnader, och Hofbräuhaus. Information och cykelutlämning på eftermiddagen.
Övernattning i München.

På Isar-cykelvägen

Dag 2. München - Bad Tölz ca. 60 km 

Isar-cykelvägen tar dig genom gröna skogar via Wolfratshausen och Geretsried till Bad Tölz. Läget i skärningspunkten mellan två handelsvägar - Isar och den gamla saltrutten från Reichenhall till Allgäu - blev snabbt en blommande handelsplats. Om guldåldern vittnar än i dag de utsmyckade radhusen.
Övernattning i Bad Tölz.

Svanar

Dag 3. Utflykt till Tegernsee ca. 45 km

I dag cyklar du genom det charmiga Tegernsee-landskapet till Gmund med sitt underbara sjöpanorama. Längs dalen Gaißbachtal återvänder du till Bad Tölz. Huvudgatan Marktstrasse har till stora delar bevarat sitt ursprungliga utseende och är ett omtyckt turistmål. Gatan är numera huvudsakligen gågata med brunnar, skulpturer och uteserveringar. Byggnaderna uppvisar rikt smyckade hus med fasadmålningar och blommor.
Övernattning i Bad Tölz.

Achensee

Dag 4. Bad Tölz - Strass ca. 50-75 km

Du cyklar längs Isar, cykelvägen går förbi Lengries till den imponerande sjön Sylvensteinsee. Den fjordliknande dammen ramas in av höga berg på väg till Österrike. Strax efter gränsen cyklar du förbi sjön Achensee. Du rullar avslappnad längs stranden och kan beundra de branta bergen. Sedan blir det nerförsbacke till dalen Inntal, och det återstår endast några få kilometer till Strass vid ingången till Zillertal.
Övernattning i Strass.

Zillertal

Dag 5. Utflykt till Zillertal ca. 40-70 km

Du följer Zillertal-cykelvägen med utsikt över den fascinerande naturen på Zillertals huvudås med över 3000 meter höga berg till Mayrhofen. Det finns möjlighet till en glaciärtur med linbanan. Du cyklar tillbaka till Strass längs floden Ziller.
Övernattning i Strass.

Goldenes Dachl i Innsbruck

Dag 6. Strass - Innsbruck ca. 45 km

På sista cykeldagen följer du Inn-cykelvägen förbi Schwaz (silvergruva ) mot Wattens. Här rekommenderar vi ett besök på konstmuseet och parken Swarovski Kristallwelten. Du fortsätter genomden gamla handels- och saltstaden Hall som har en välbevarad och pittoresk Altstadt – "gamla stan"  Sista biten går längs åsen Nordkette till resans mål Innsbruck med sina sevärdheter Gyllene taket och den moderna Hungerburgbahn.
Övernattning i Innsbruck.

Innsbruck

Dag 7. Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa från München till Innsbruck. Vi bokar gärna extradagar åt dig.