Bodensjön-kortresa sportig

Vår snabbaste cykeltur vid Bodensjön 5 dagar / 4 dagar

Bodensjön panorama

Om du gillar att cykla längre sträckor men inte vill sitta en hel vecka på cykeln så är den här korta sportiga turen runt Bodensjön resan för dig. Leden är mestadels asfalterad och lämpar sig för landsvägscyklar. Några delvis icke asfalterade vägar kan överbryggas på gator. 

Nivå:

Nivå 4

från 2990 :-
boka här

Resan

Konstanz

Dag 1. Egen resa till Konstanz / Kreuzlingen 

Du börjar din cykelresa i Konstanz, den största staden vid Bodensjön, som har kvar sin medeltida flair. Ta tillfället i akt och besök ön Mainau. Slottets park är känd som ett blomsterparadis. Promenera i de gamla delarna, titta på Sea Life Centers akvarier eller Arkeologiska museet. Ett litet museum påminner om den tjeckiska reformatorn Jan Hus, som brändes på bål här. Bara en kort promenad härifrån ligger den schweiziska staden Kreuzlingen med sin livliga hamn och populära park.
Övernattning i Konstanz / Kreuzlingen.

Stein am Rhein

Dag 2. Radolfzell & Stein am Rhein ca. 80 km

Du cyklar längs sjön Gnadensee till kurorten Radolfzell. Du fortsätter till halvön Höri, där författaren Hermann Hesse bodde från 1904 till 1912. Där cyklar du över gränsen till den schweiziska staden Stein am Rhein med sina idylliska gamla stadsdelar. Du cyklar tillbaka genom pittoreska schweiziska fiskebyar.
Övernattning i Konstanz / Kreuzlingen.

Cykling vid Bodensjön

Dag 3. Konstanz - Bregenz ca. 65 km + färjeresa

I dag cyklar du genom vinodlingsbyarna Immenstaad och Hagnau, där den första tyska vinodlarsammanslutningen bildades är 1881, till Friedrichshafen, där det finns ett Zeppelinmuseum. Även hamnen är värd ett besök. Du fortsätter genom fruktodlingar och idylliska byar till östaden Lindau. Därifrån leder vackra strandvägar till regionhuvudstaden Bregenz med den berömda sjöscenen. 
Övernattning i Bregenz.

Bodensjön landskap

Dag 4. Bregenz - Konstanz / Kreuzlingen ca. 70 km

Du cyklar genom naturreservatet i Rhendeltat vid den schweiziska gränsen och kommer till Kantonet Thurgau, som är känt för sina äppelodlingar. Du fortsätter genom små byar längs strandkanten tillbaka till startpunkten, som också är slutet på resan. Konstanz väntar på dig med hamnen och strandpromenaden. En stad som delas av gränsen mellan Tyskland och Österrike. En härlig middag på en trevlig restaurang rekommenderas som avslutning på din cykelresa.
Övernattning i Konstanz / Kreuzlingen. 

Bodensjön i skymningen

Dag 5. Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din sportiga cykelresa längs Bodensjön. Vi bokar gärna extradagar åt dig.