Bodensjön - den mellanlånga rundan

En mellanlång cykelresa runt Bodensjön 6 dagar / 5 nätter

Bodensjön panorama

På denna cykelresa runt Bodensjön cyklar du runt sjön på 6 dagar. Du lär känna tre länder och ser skiftande landskap mot bakgrund av de schweiziska alperna. Höjdpunkter längs cykelvägen är de medeltida städerna Konstanz, Stein, Meersburg och Lindau samt festivalstaden Bregenz. Det blir variation och en bra blandning av aktivitet och avkoppling. Den här cykelresan passar även förstagångsresenären.

Nivå:

Nivå 2

 

från 3690 :-
boka här

Resan

Konstanz

Dag 1. Egen resa till Konstanz / Kreuzlingen

Du börjar din cykelresa i Konstanz, den största staden vid Bodensjön, som har kvar sin medeltida flair. Ta tillfället i akt och besök ön Mainau. Slottets park är känd som ett blomsterparadis. Promenera i de gamla delarna, titta på Sea Life Centers akvarier eller Arkeologiska museet. Ett litet museum påminner om den tjeckiska reformatorn Jan Hus, som brändes på bål här. Bara en kort promenad härifrån ligger den schweiziska staden Kreuzlingen med sin livliga hamn och populära park.
Övernattning i Konstanz / Kreuzlingen.

Radolfzell

Dag 2. Konstanz / Kreuzlingen - Radolfzell ca. 55 km

Dagens första höjdpunkt är klosterön Reichenau, vars historia sträcker sig tillbaka till år 724 och som i dag finns på UNESCO:s världskulturarvslista. Med båt tar du dig till halvön Höri, där författaren Hermann Hesse bodde från 1904 till 1912. Du fortsätter cykla över gränsen till den schweiziska staden Stein am Rhein med sina idylliska gamla stadsdelar. Dagens etappmål är kurorten Radolfzell.
Övernattning i Radolfzell.

 Pålbyggnaderna i Uhldingen

Dag 3. Radolfzell - Friedrichshafen ca. 60 km

I dag cyklar du till Bodanrück och kommer till Überlinger See. Från Überlingen cyklar du vidare genom vinträdgårdar till den barocka pilgrimskyrkan Birnau och pålbyggnaderna i Uhldingen, sedan till Burg Meersburg, Tysklands äldsta bebodda slott. Du fortsätter cykla genom vinodlingsbyarna Immenstaad och Hagnau, där den första tyska vinodlarsammanslutningen bildades är 1881, till Friedrichshafen, där det finns ett Zeppelinmuseum. Även hamnen är värd ett besök. 
Övernattning i Friedrichshafen.

Bregenz

Dag 4. Friedrichshafen - Höchst ca. 60 km

Du cyklar genom fruktodlingar och idylliska byar till östaden Lindau. Du fortsätter längs vackra strandvägar och är snart framme i regionhuvudstaden Bregenz med den berömda sjöscenen. Cykelturen går vidare till naturreservatet i Rhendeltat vid den schweiziska gränsen.
Övernattnng i Höchst.

Konstanz

Dag 5. Höchst - Konstanz / Kreuzlingen ca. 50-60 km

På cykelresans sista dag vid Bodensjön är du i Kantonet Thurgau, som är känt för sina äppelodlingar. Du cyklar genom små byar längs strandkanten tillbaka till startpunkten, som också är slutet på resan. Konstanz väntar på dig med hamnen och strandpromenaden. En stad som delas av gränsen mellan Tyskland och Österrike. En härlig middag på en trevlig restaurang rekommenderas som avslutning på din cykelresa.
Övernattning i Konstanz / Kreuzlingen. 

Båt i Konstanz

Dag 6. Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa längs Bodensjön. Vi bokar gärna extradagar åt dig.