Donau - den klassiska cykelturen 7 dagar

En resa på cykelvägen från Passau till Wien 7 dagar / 6 nätter

Donau panorama

Så mångsidigt är Österrike Gör en resa längs Donau som en gång romarna, de legendariska Nibelungarna och Europas mäktiga kungar och kejsare. Upptäck skönheten och lär dig förstå den historiska betydelsen av denna tusenåriga militär- och handelsväg. Alltid åtföljd av Donaus svala, klara vatten kan du njuta av en av de vackraste och populäraste cykelvägarna i Europa. Din resa startar i treflodsstaden Passau och tar dig genom Övre och Nedre Österrikes olika delar till Österrikes huvudstad Wien. Du kommer att bli fascinerad av den hisnande åsynen av Schlögener Schlinge och bli kär i de vackra landskapen längs Donau. Därtill kommer de många lokala kulinariska läckerheterna såsom schnitzel, knödelspecialiteter och Wachaudistriktets viner. Den här turen är en äkta klassiker och fungerar utmärkt som en första cykelsemester.

Nivå:

Nivå 3

från 3890 :-
boka här

Resan

Passau

Dag 1. Egen resa till Passau 

Flanera genom treflodsstaden Passaus välbevarade innerstad med dess medeltida arkitektur. Många gator är branta, och från strandpromenaden kan du se många pittoreska vyer. I Stefansdomen finns världens största kyrkorgel. Sevärda är även museet i fästningen Oberhaus och pilgrimskyrkan Mariahilf. Passaus Neue Mitte är numera en helt bilfri gågata. På kvällen information och cykelutlämning.
Övernattning i Passau.

Donauschlinge

Dag 2. Passau - Schlögen / omnejd ca. 55 km

Du startar din cykeltur längs Donau över Obernzell med sitt slott och keramikmuseum och fortsätter till Engelhartszell, där Östterikes enda trappistkloster ligger. Genom naturskyddsområdet Donauleiten kommer du till meanderslingan Schlögener Schlinge. Här har graniten visat sig vara en oövervinnlig motståndare som tvingade Donau till en riktningsändring på 180 grader. Medans en färja tar dig till ditt hotell på andra sidan kan du studera detta naturfenomen.
Övernattning i Schlögen / omnejd.

Cyklister i Enns

Dag 3. Schlögen / omnejd - Enns / omnejd ca. 70 km

I dag cyklar du genom fågelparadiset Eferdinger Becken till Ottensheim. Rokokokyrkan och Cistersienserklostret i Wilhering är värda ett besök. Dagens mål är delstatshuvudstaden Linz, där de många restaurangerna inbjuder till en paus. Du fortsätter till Enns, där du kan besöka torget med det 60 meter höga stadstornet, ett landmärke i Österrikes äldsta stad, eller den arkeologiska samlingen i stadsmuseet Lauriacum. 
Övernattning i Enns / omnejd.

Längs Donau

Dag 4. Enns / omnejd - Marbach / omnejd ca. 65 km

Du cyklar återigen längs Donau och kommer till den underbara barockstaden Grein. Här kan du titta på Österrikes äldsta fortfarande använda teater Även Sjöhistoriska museet och Greinburg är värda ett besök. Därefter lämnar du Oberösterreich och cyklar mot vinbergen och Marbach.
Övernattning i Marbach / omnejd.

Fruktträd i Wachau

Dag 5. Marbach / omnejd - Traismauer / omnejd ca. 70 km

I Melk bör du stanna upp en stund och och vända blicken uppåt - annars kommer du att missa stiftet Melks skönhet. När du har lämnat staden kommer du till landskapet Wachau och får uppleva den charmiga atmosfären med typiska fruktträdgårdar och vingårdar. Vägen går förbi vinstaden Spitz, Weißenkirchen, slottsruinen Dürnstein och den tusenåriga staden Krems. Naturligtvis bör en vistelse i Wachau inkludera en vinprovning, som vi i dag organiserar för dig.
Övernattning i Traismauer / omnejd.

Stefansdomen i Wien

Dag 6. Traismauer / omnejd - Wien ca. 65 km

På cykelresans sista kilometer kommer du avslappnad till Donau-metropolen Wien. Efter ankomsten kan du använda resten av dagen till att njuta av allt som staden har att erbjuda. Ge dig själv en "Verlängerter" och en bit av den berömda Sachertårtan på för Wien så typiskt Kaffeehaus. Strosa längs Wiens shoppinggata Mariahilferstrasse, besök Stefansdomen , eller titta på de största attraktionerna under en tur i en av de berömda hästdroskarna. 
Övernattning i Wien.

Utsikt över Wien

Dag 7. Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykeltur längs Donau. Vi bokar gärna extradagar åt dig.