Cykelresa London - Paris

Cykla från Big Ben till Mona Lisa 9 dagar / 8 nätter

Seine i Paris

London och Paris, Europas två största städer med lång historia, världsberömda byggnader och museer, utgör starten och målet på denna resa. Du börjar din resa i Englands huvudstad. Här finns byggnader som Towern, Buckingham Palace och Westminster Palace, Saint Paul's Cathedral och London Eye. I Paris finns minst lika fascinerande historiska byggnader som kyrkorna Sacré Coeur och Notre Dame, Eiffeltornet och Centre Pompidou. Men också vägen från den ena till den andra metropolen är en trevlig upplevelse. På långa sträckor cyklar du på den år 2010 öppnade cykelvägen Avenue Verte genom landskap av varierande karaktär. Du cyklar genom badorten Brighton och förbi grevskapet Sussex höjdsträckta kalkformation. Du korsar engelska kanalen från Newhaven till Dieppe och kommer att uppleva kustlandet med dess branta klippor och Normandiets urskogar på din väg till Paris.

Nivå: 

Nivå 3

från 8190 :-
boka här

Resan

London Eye

Dag 1. Egen resa till London 

Londons historiska betydelse är stor och representeras av byggnader som Westminster Palace och Buckingham Palace. Här finns också fascinerande och sakrala byggnader som Saint Paul's Cathedral och Westminster Abbey. Men London lever inte enbart på gamla meriter, här finns även modern arkitektur som det jättelika Pariserhjulet London Eye och skyskrapan The Shard. 
Övernattning i London.

Crawley

Dag 2. London - Crawley ca. 26 - 58 km 

Efter informationsmötet och cykelutlämningen tidigt på förmiddagen lämnar du London på cykelvägar genom många parker. Du cyklar genom kommunen London Borough of Croydon söder om metropolen till Crawley (58 km). Här bjuder byggnader som White Hart Inn, Ancient Priors och Old Punch Bowl in till den engelska pubkulturen. I Crawley finns även historiska byggnader, omkring 100 byggnader är så kallade Listed Buildings. Man kan också nöja sig med att endast cykla en del av sträckan, för från Coulsdon kan man ta tåget till Crawley (26 km). 
Övernattning i Crawley.

Brighton Pier

Dag 3. Crawley - Brighton ca. 45 km 

I dag börjar du med att cykla genom naturreservatet Tilgate Forest och därefter genom en V-formad dal som kallas Devil's Dyke. Dalen är känd både för sin vackra natur och ett flertal legender. Målet av dagsetappen är badorten Brighton, som på grund av sina affärer, caféer och restauranger ibland kallas för "Londons lillasyster". Nöjespiren Brighton Pier och Royal Pavilion, som är utformad som ett indiskt mogulpalats, är värda ett besök. Det anses vara ett av Europas mest exotiska slott. 
Övernattning i Brighton.

Sussex

Dag 4. Brighton - Newhaven, färja till Dieppe ca. 20 km 

Du cyklar längs den branta engelska kusten till Newhaven. Intressant är Fort Newhaven, som i dag är ett museum. I hamnen stiger du ombord på färjan som tar dig över engelska kanalen till Dieppe. Resan tar ungefär fyra timmar. Dieppe var en gång i tiden badort och lockade impressionistiska målare som Camille Pissarro och Eugene Delacroix, som älskade regionens ljus. Under andra världskriget var staden skådeplats för räden i Dieppe. I dag är den mest känd för sin fiskehamn. Sevärd är stadens historiska borg. 
Övernattning i Dieppe.

Dieppe

Dag 5. Dieppe - Forges-les-Eaux ca. 57 km 

I dag cyklar du till Mesnières-en-Bray. Där får du tillfälle att besöka 1400-talsslottet som liknar ett sagoslott. Du fortsätter genom regionen Haute-Normandie fram till den mellan floderna Epte och Andelle belägna staden Forges-les-Eaux. Staden är dels känd för sitt kasino, och dels för sitt källvatten som redan på 1500-talet ansågs vara en ungdomens källa. Det sägs fortfarande besitta en magisk verkan. 
Övernattning i Forges-les-Eaux.

Gisors i Normandiet

Dag 6. Forges-les-Eaux - Gisors ca. 56 km

Normandiets typiska landskap bildar kulissen till dagens etapp. Regionen präglas av djupa skogar, ängar och barriärhäckar, som kallas "bocages" och avgränsar åkrarna. Målet för dagens etapp är småstaden Gisors. På 1000-talet byggdes här borgen med samma namn, i vilken enligt en legend Tempelriddarnas skatt ligger gömd än i dag. En trevlig sakralbyggnad är församlingskyrkan Saint-Gervais-et-Saint-Protais, vars historia går tillbaka till 1200-talet. 
Övernattning i Gisors.

Maisons Laffitte

Dag 7. Gisors - Maisons Laffitte ca. 38 - 58 km 

Du cyklar genom Santeuil i naturreservatet Vexin français. Det av bok, ek och tall dominerade skogsområdet St.-Germain-en-Laye flankerar din väg innan du når Maisons Laffitte. Hästkapplöpningsbanan och villor på parkliknande tomter karaktäriserar denna exklusiva Parisförort (58 km). Från Santeuil finns även möjlighet att åka tåg (38 km). 
Övernattning i Maisons Laffitte

Eiffeltornet

Dag 8. Maisons Laffitte - Paris ca. 55 km 

Floden Seine leder dig först till Parc des Impressionistes, som har influerats av Claude Monets trädgård i Giverny. Här finns sällsynta växter, skulpturer, paviljonger och dammar. Därefter cyklar du genom en av de mest charmiga europeiska huvudstädernas centrala delar. Paris är välkänt som konstens och kulturens stad vilket man kan se på museer som Louvren, men även i många gränder och på platser som Basilique du Sacré-Couer, där gatumålare porträtterar turister. Paris är även känd som förälskelsens stad och för sina många restauranger i alla prisklasser. Kort och gott: Paris är en upplevelse. 
Övernattning i Paris.

Notre Dame

Dag 9. Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa från London-Paris. Vi bokar gärna extradagar åt dig i Paris.