Cykelsemester på Östjylland

Danskt gemyt, kustlandskap och vacker natur 5 dagar / 4 nätter

Östjylland panorama

Att cykla i Danmark är annorlunda jämfört med andra länder. Vackra landskap inbjuder cyklister till lätta och säkra etapper, och vid kusten, längs sjöarna, i skogarna och längs de gröna fälten, finns vägar som utformats särskilt för cyklister. I Östjylland möter du pittoreska byar, välbevarade slott och herrgårdar, och klar och frisk luft. Landsdelens största stad Århus ståtar med mysiga kullerstensgator, charmiga torg, många kaféer och trendiga butiker. Staden omges av skogar och stränder, och en cykeltur på bara 10-15 minuter tar dig till lugna cykelvägar i den vackra naturen. Njut av en vecka med sandstränder, vinden i håret, salt på huden, sagolika vyer, idylliskt lantliv, fascinerande museer, danska köket, romantiska byar och utmärkta cykelvägar.

Nivå:

Nivå 2

från 6390 :-
boka här

Resan

Århus

Dag 1. Egen resa till Århus

Ditt hotell är beläget i Århus centrum med gångavstånd till de viktigaste sevärdheterna: friluftsmuseet Den Gamle By, den medeltida domkyrkan, Marinan, konstmuseet som är känt för Olafur Eliassons cirkulära takgång Himmelrummet, Quartier Latin och alla mysiga caféer längs floden.
Övernattning i Århus.

Cyklister i Danmark

Dag 2. Århus - Ry ca. 41 km

Cyklarna levereras till hotellet. Du lämnar staden på cykelvägen längs bäcken Aarhus Å. Efter ett par kilometer har du kommit bort från staden och cyklar genom våtmarker och längs sjöar innan en kuperad vägsträcka börjar. På lätta vägar fortsätter du nerför och västerut genom den varierande danska landsbygden och når den lilla landsortsbyn Ry belägen vid stranden av Gudenåen - den enda riktiga floden i Danmark.
Övernattning i Ry.

Cykling i Östjylland

Dag 3. Ry - Odder ca. 41-51 km

I dag cyklar du längs några av Danmarks vackraste sjöar med utsikt över några av Danmarks högsta berg - alla mindre än 200 meter över havet. Gravhögar, klostret Öm och de många arkeologiska fynden berättar om områdets gamla historia. Skanderborg är en av alla spännande platser du kommer att besöka i dag, och det passar bra med en lunchrast här i denna charmiga sjöstad. Efter Skanderborg cyklar du förbi Stilling och sedan tillbaka till bergen, där du har utsikt över havet, innan du når Odder.
Övernattning i Odder.

Marselisborg skog

Dag 4. Odder - Århus ca. 33 km

Från Odder cyklar du till östkusten, där du hittar populära områden för fritidshus, och du kommer att se många vindkraftverk. Det finns inte många platser i Europa där du kan hitta stränder och trevliga cykelvägar så pass nära en större stad som Århus. Du kommer att passera Norsminde Fjord, där du hittar slussen som skiljer havet från sjön. Det är ett mycket populärt ställe för fiske, och ett trevligt ställe för en picknick. Härefter cyklar du igenom Marselisborg skog till Århusbukten. Du lämnar kusten och cyklar förbi den danska drottningens sommarresidens innan du anländer till Århus.
Övernattning i Århus.

Cykelpaus Östjylland

Dag 5. Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykeltur på Östjylland. Vi bokar gärna extradagar åt dig.